settings

Sunday, November 20, 2011

Engkaulah Apa Kau Fikirkan

~Susah-susah dahulu, senang kemudian..(^^,)~


Input: Apa yang saya dapat minggu ni? A + B + C : Attitude + Believe + Commit

Proses:
  1.  Kalau nak berjaya kita perlu lakukan apa yang orang berjaya selalu lakukan dan tinggalkan apa yang orang gagal sering lakukan.
  2.  Percaya apa kau lakukan kerana engkaulah apa kau fikirkan.
  3. Tabah apa kau usahakan.Jika kau fikirkan kau boleh,
kau hampir boleh melakukan,
Jika kau fikirkan ragu-ragu,
Usahamu tidak menentu.Output:

In Sya Allah akan berjaya : Disertai Usaha, Doa, Tawakkal + Ilmu, Iman, AmalNaqibah: Apa yang kamu fikirkan bila tengok huruf ni(ABC)?
SMS: 
Aaaa...urm....haa..Air batu campur...
Naqibah: Lagi?
Sahabat 1: Allah bagi cuti..

Naqibah: (Tulis atas kertas A: Attitude, B: Believe, C: Commit) & tazkirah pun bermula

~Tamat~Ingat subjek 'ABC' yang dah belajar masa kecik-kecik dulu tu dah cukup ke? Tak cukup la! Buktinya...soalan tadi tu....teragak-agak SMS nak jawab...amekaw!  Bila fikir-fikir balik, a'ah kan...sebenarnya banyak lagi yang kita boleh belajar dan dah belajar banyak pun tanpa kita sedar dari semua huruf-huruf ni...dah tentu banyak lagi yang kita dah belajar dan akan belajar dari ABC sebab dalam setiap ayat (Bahasa Melayu, Inggeris dan yang seumpamanya) pasti wujud huruf-huruf ni~ Kalau ا, ب, ت? baca la sendiri Al-Quranul Karim betapa banyaknya yang kita boleh belajar dari kalam Allah kerana sesungguhnya ilmu Allah itu luas dan Allah Maha Mengetahui~SubhanAllah~To make the better best, I pledge my head for clearer thinking~SMS~

No comments:

Post a Comment